Matcha teás keksz recept

Még zöldek kinn a fák

…ezért jött az ötlet, hogy levél kiszúrókat (is) használjak ezekhez a szép zöld kekszekhez.

Kedves vendégeket vártunk és a vendégvárás mindig nagyon jó alkalom egy kis süti sütésre. Igyekeztem olyasmit előkapni, amiről úgy gondoltam, elnyeri a tetszésüket, nem csak ízben, de küllemre is.

Matcha teás vajas keksz recept

A matcha teás keksz hozzávalói az alábbi képen találhatók, az elkészítési módját pedig alatta írtam le. Kb. 35-40 db közepes méretű (6-7 cm-es) kekszhez elegendő ez a mennyiség.

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat – liszt, matcha por és só – alaposan elkeverjük egy tálban. A puha vajat és a porcukrot egy másik keverőtálba tesszük és habverővel kissé kihabosítjuk, ehhez jön a tojás és a vanília kivonat is. Amikor szépen már összeált, hozzátesszük a száraz hozzávalókat és homogén tésztát gyúrunk.

Kis cipót formázunk belőle és hűtőbe tesszük minimum egy órára. Pihentetés után enyhén lisztezett deszkán nyújtsuk ki 4-5 mm vastagságúra a tésztát és szúrjuk ki a kívánt formákkal. 180 fokra (alul-felül sütés) előmelegített sütőben süssük kb. 10-12 percig, vigyázzunk, mert bár szép zöldek, de mint a levelek ősszel, hajlamosak hamar megbarnulni. Hagyjuk a tepsin kihűlni.

A tésztacipónak is olyan szép a színe, öröm nézni.

A matcha teapornak számos jótékony hatása ismert, élénkít, frissít, nagyon egészséges és emellett jellegzetes, fanyar, zöld tea íze van és kár lenne csak teaként fogyasztani 🙂 Bio boltban szoktam venni.

Remélem tetszett ez a bejegyzés. Írd meg nekünk, hogy mire vagy még kíváncsi? Miről írjunk, milyen típusú bejegyzéseket látnál még szívesen tőlünk?

Szólj hozzá!

Item added to cart.
0 items - Ft
X